Μια κυριακάτικη γιορτή στο τελευταίο οινομαγειρείο του Ελαιώνα

atenistas

SAMSUNG CSCΣαλαμινίας 8, στον Ελαιώνα, ο «Λελούδας», παραδοσιακό οινομαγειρείο, τελευταίο οχυρό μιας περιοχής που κάποτε έσφυζε από ζωή. Σήμερα αγωνίζεται να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ παράδοσης και εγκατάλειψης, γρήγορης ζωής – γρήγορου φαγητού και περασμένης γοητείας που δημιουργούσαν οι παρέες που αργόπιναν, χαίρονταν τη ζωή και τραγουδούσαν τις χαρές & τις λύπες.
Αυτή την παραμελημένη, ξεχασμένη, από τους περισσότερους, περιοχή της Αθήνας η ομάδα  culture των atenistas αποφάσισε να «ξανασυστήσει» στους Αθηναίους, αρχίζοντας από ένα πολύ ζωντανό κομμάτι.
Έτσι στις 19 Οκτωβρίου, ο Δημήτρης Λελούδας, άνοιξε το μαγαζί του για πρώτη φορά από το 1928 ημέρα Κυριακή, για να κεράσει το πρώτο κόκκινο κρασί, που έτρεξε φρέσκο και κατακόκκινο από τα παλιά του βαρέλια. Στρώσαμε τραπέζια στο δρόμο, βάλαμε το κόκκινο καρό τραπεζομάντιλο, έφεραν και τη μουσική τους οι Ρεμπέτ-Ασκέρ, οι οποίοι γέμισαν τον άδειο τις Κυριακές δρόμο, παίζοντας -χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση μάλιστα- ρεμπέτικα. Άφθονο κρασί και μεζέδες, λιόψωμα, παξιμαδάκια και…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 125 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε